Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Ce trebuie sa faci daca urmeaza sa-ti cada un copac pe masina in Bucuresti? Proceduri ADP si Primarie

George Manciu, avocat specializat în administraţia publică, spune că la nivelul Primăriei Capitalei sunt doar doi angajaţi care se ocupă cu avizarea toaletării copacilor.

Din acest motiv, sesizările făcute în legătură cu pomii care riscă să se prăbuşească aşteaptă luni de zile doar pentru a fi analizate.

„Vorbim de un caz tipic de incompetenţă a autorităţilor publice locale. Orice intervenţie asupra arborilor – fie că vorbim de toaletare, fie de defrişare, se face exclusiv pe baza avizului eliberat de Primăria Capitalei. Problemele apar din mai multe motive. În cadrul direcţiei de mediu a Primăriei Capitalei există un număr limitat de oameni care se ocupă de avize – sunt doar doi angajaţi pe tot Bucureştiul.

O altă problemă este că toaletarea arborilor nu se face corespunzător. În schimb, la ADP-uri se decontează «corespunzător». Pe de altă parte, identificarea/sesizarea arborilor ce necesită a fi toaletaţi  sau defrişaţi este deficitară“, a explicat, , George Manciu.

Care ar fi soluţia? Specialistul afirmă că este nevoie, în cadrul primăriilor, de personal specializat pentru regenerarea arborilor.

„Sunt soluţii pe termen scurt şi lung. Soluţia rapidă ar fi ca autorităţile să încheie contracte de asigurare pentru pagube produse de evenimentele meteo, cum de altfel s-a mai procedat. Primăriile pierd întotdeauna în instanţă procesele deschise de firmele de asigurări pentru recuperarea unor astfel de daune. Pe termen lung este necesar ca la administraţiile domeniului public să fie aduşi specialişti în flora arboricolă. Capitala are un deficit de mai multe sute de mii de arbori. În acelaşi timp, trebuie defrişaţi cei care prezintă risc de prăbuşire“, a spus specialistul.

Între timp, reprezentanţii Primăriei Capitalei anunţă că la nivelul instituţiei se fac verificări pentru a se stabili dacă pentru pomii care s-au prăbuşit au fost emise avize de toaletare sau defrişare.

„Responsabilitatea revine ADP-urilor de sector şi Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. Se fac verificări dacă s-au emis avize de toaletare sau defrişare pentru pomii care au căzut în urma furtunii. Dacă nu s-au emis avize, este responsabilitatea ADP-urilor de sector.Trebuiau să ia măsuri de toaletare“, 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente