Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Care este rationamentul pentru a cumpara o instalatie de GPL in plina pandemie de COVID19

Adica chiar si in plina pandemie cea mai economica masina din Romania este cea care ruleaza pe GPL, 1 litru de gaz fiind acum de 2.2 llei in Romania.

COSTURI MICI LA CARBURANT


Prețul unui litru de GPL a fost întotdeauna la jumătatea prețului benzinei datorita faptului ca este un carburant de viitor, ecologic, iar prețul final de vânzare la stațiile de alimentare este cu accize reduse. Consumul de GPL pentru un motor este cu maxim 10% mai mare decât consumul de benzina, ceea ce duce la o economie reala de aproximativ 40-45%.

Conform directivei EC/2003/30 a Consiliului European, 20% din parcul auto din Europa trebuie sa funcționeze cu combustibili alternativi, pana in anul 2020. In Romania cel mai ușor de implementat este GPL-ul pentru ca exista deja o infrastructura cu peste 1200 stații GPL.

CARBURANT ECOLOGIC

Pentru ca folosește un carburant fără sulf, benzen, plumb, sau alte substanțe cancerigene, GPL-ul se amesteca foarte bine cu aerul realizându-se un amestec carburant omogen si o ardere îmbunătățita fără depuneri de calamina si hidrocarburi. Astfel emisiile de CO2 sunt substanțial mai reduse decât in cazul benzinei si motorinei.

PERFORMANTELE MOTORULUI RAMAN ACELEASI

Sistemele de combustibil alternativ au evoluat foarte mult in ultima perioada, si pot echipa orice tip de motor de la non euro pana la Euro6.

Datorita electronicii performante marca STAG care preia date de la calculatorul mașinii, le prelucrează si apoi reda in funcționarea pe GPL timpii de injecție optimi astfel încât autoturismul sa funcționeze la fel ca si pe benzina.

Gazul petrolier lichefiat ajunge in galeria de admisie in stare de vapori la fel ca si benzina.

Datorita sistemului Secvențial pornirea se realizează întotdeauna pe benzina (sistemul original al autoturismului) timp in care funcționarea motorului este verificata pentru a putea comuta in condiții de siguranța la funcționarea pe GPL.

Comutarea se realizează doar in cazul in care temperatura motorului ajunge la valoarea unei funcționari corespunzătoare cu GPL.

CONFORTUL PASAGERULUI ESTE ACELASI


Funcționarea pe GPL este complet automatizata, trecerea de la benzina la GPL se face automat. Pornirea se realizează întotdeauna pe benzina iar când temperatura motorului a ajuns la 35o C, instalația GPL va face automat comutarea la GPL. In momentul funcționarii pe GPL, daca gazul din rezervor s-a terminat instalația va comuta automat pe benzina.

Utilizatorul are posibilitatea sa facă trecerea de la GPL la Benzina sau invers chiar si in timpul mersului.

AUTONOMIE DUBLA

Datorita prezentei celui de-al doilea sistem de alimentare cu GPL putem spune ca un autoturism echipat cu sistem BIFUEL Benzina/GPL are practic o autonomie dubla.

SIGURANTA CRESCUTA PE GPL


Contrar a ceea ce se crede, instalația de alimentare cu GPL este mult mai sigura decât cea de benzina, deoarece componentele sunt supuse unor severe verificări fiind omologate internațional. Rezervorul este realizat din material special tratat pentru a evita fisurile in caz de accident fiind dotat cu un grup de supape care limitează umplerea cu mai mult de 80% din capacitate, permițând astfel gazului o expandare in caz de temperaturi înalte sau accidente.

 Totodată in cazul ruperii in mod accidental a unei conducte de gaz aceasta sesizează debitul crescut de gaz si oprește automat alimentarea.

TOMASETTO ACHILLE STAG este in acest moment numărul 1 in plan mondial in construcția de multivalve pentru combustibili alternativi. Este un sistem de ultima generație având calculator si injectoare proprii care gestionează dozajul de combustibil astfel încât autoturismul sa aibă un consum echilibrat.

Unitatea electronica marca STAG este produsa in Polonia si permite o funcționare optima in toate regimurile de lucru, păstrând aceeași parametri de funcționare ca si pe benzina.

SUNA SI PRIMESTI CEA MAI BUNA OFERTA PENTRU MASINA TA AICI:

3 ani garantie fara limita de km!

Tel:+ 0721.910.970

De Luni-Vineri interval 10-19.00

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente