Cand inlocuim anvelopele de iarna cu cele de vara? In ce luna si ce zice legislatia rutiera

Articole Interesante

Anvelopele de iarna si vara sunt proiectate pentru conditii diferite, de aceea trebuie sa intelegifactorii care le diferentiaza, astfel incat sa stii cand este momentul sa schimbi anvelopele.

Am intocmit un ghid de informatii importante pentru a te ajuta sa iti inlocuiesti anvelopele de iarnacu cele de vara la momentul oportun.

Dar care este diferenta intre anvelopele de iarna si cele vara?

Principala diferenta intre anvelopele de vara si cele de iarna este compozitia cauciucului folosit inprocesul de constructie al anvelopelor. Compusii folositi in anvelopele de vara, de exemplu, suntproiectati pentru a fi utilizati la peste 7 ° C. Sub aceasta temperatura, anvelopele de vara se intarescrapid, iar proprietatile de conducere se deterioreaza rapid.

La anvelopele de iarna situatia se schimba, ele fiind utilizate atunci cand temperaturile scad sub 7 °C, la temperaturi mai mari de atat cauciucul isi pierde proprietatile, deteriorandu-se mult mairepede. Anvelopa se incalzeste mult mai repede decat ar trebui, provocand o rata mai rapida si maimare de uzura.

Astfel incat, anvelopele de iarna nu sunt potrivite pentru a fi folosite vara deoarece compusul decauciuc folosit este mai putin eficient la franare in conditii de vara. Cu anvelopele de iarna esti maiputin in siguranta pe timpul verii.

In plus, anvelopele de vara si de iarna au aspect diferit. Anvelopele de iarna au mai multe striatii caresunt mai adanci decat la anvelopele de vara. Aceasta caracteristica asigura o aderenta buna inconditii de iarna grea, dar sunt putin eficiente in sezonul cald. Nu se recomanda folosireaanvelopelor de iarna in conditii de vara.

Cand trebuie sa montam anvelopele de vara?


Anvelopele de vara trebuie montate atunci cand temperatura medie creste peste 7 ° C. Este greu dedeterminat o data specifica, deoarece vremea de la sfarsitul iernii, precum si primavara devreme,pot fi foarte variabile.

In functie de zona in care te afli, poti inlocui anvelopele de iarna cu cele devara incepand cu luna martie.

Inainte de a merge la un service autorizat de anvelope pentru inlocui anvelopele de iarna cu cele devara, verifica anvelopele sa fie in conditii bune pentru a nu avea probleme pe perioada sezonuluicald.

Verifica grosimea benzii de rulare, aceasta nu ar trebui sa fie mai mica de 1,6 mm, deoareceanvelopele isi vor pierde tractiunea si performantele pe suprafate umede. Examineaza, deasemenea, si daca anvelopa este deteriorata atat pe peretii laterali cat si pe banda de rulare.

Dupa oricare schimb de anvelope nu uita sa echilibrezi anvelopele montate. Anvelopele slabechilibrate vor avea un efect negativ asupra sistemului de suspensie al vehiculului, ceea ce va duce lauzura neuniforma a anvelopelor. Ducand, in definitiv, la inlocuirea anvelopelor mai des, de aceeaechilibrarea anvelopelor de vara va va economisi timp si bani pe termen lung.

Presiunea este la fel de importanta ca echilibrarea rotilor, asa ca nu o amana. Anvelopele isi pierddin presiune si pe cale naturala cat si prin scurgeri din supapa. Daca presiunea este mai mica decatvalorile recomandate date de producator, anvelopele isi vor pierde din tractiune si din proprietatile de franare.

In timp, rezistenta la rulare va creste si va duce la un consum mai mare de combustibil,iar vehiculul va reactiona mai lent si mai ineficient la rotire.Cu cat esti mai pregatit cu atat vei reusi sa iti pastrezi vehiculul si anvelopele in stare buna mai multtimp.

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente