Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Cadillac vs Europa: Prezentare Cadillac BLS diesel 1.9 180 CP

Acest Baby Cady este cel mai mic Cadillac construit vreodata, dimensiunile caroseriei care se integreaza perfect clasei medii europene reprezinta raspunsul americanilor la succesul si dominatia constanta a marcilor europene precum Mercedes sau BMW, marci care, de ceva vreme, constituie un concurent de temut pentru americani chiar la ei acasa. 

Succesul marcilor de lux germane si a celor japoneze de pe piata nord-americana a constituit tot timpul un ghimpe in coasta marcile americane, care chiar daca detin suprematia in domeniul vanzarilor din SUA, acestea considera ca succesul masinilor germane si japoneze reprezinta o amenintare care-si va arata efectul negativ pe termen lung.

Drept raspuns la aceasta provocare americananii au inceput, la mijlocul anilor 90, o contraofensiva, noile lor modele dovedind, in ciuda faptului ca nu pot limita succesul unor modele Mercedes sau BMW, pot si reprezinta alegerea de baza a pietei nord americane. 

Insa pentru a duce lupta si pe batranul continent, Cadillac nu a reusit sa conceapa automobile pe placul europenilor deoarece diferenta de mentalitate dintre cele doua continente constituie principala problema. Masinile americane de prestigiu, precum Cadillac-urile sau Lincoln-urile ofera un nivel de lux si confort interior la cele mai inalte standarde, insa uneori, din punct de vedere calitativ si din lipsa de motorizari diesel acestea au intalnit un succes relativ in Europa, cei care s-au adaptat cel mai bine fiind constructorii japonezi Toyota, Mazda sau Nissan. 

Dupa ce a inceput noua era Cadillac prin lansarea limuzinelor CTS, STS si DTS, Bob Lutz, directorul constructorului american a decis ca este momentul ca si Caddy sa joace un rol important pe piata europeana, momentul cheie fiind lansarea in premiera la salonul de la Geneva a noului BLS.

Acest Cadillac, cel mai mic din gama, imprumuta platforma tehnica de la Saab-ul 9-3 care de altfel foloseste o platforma de Opel Vectra C, atat Opel cat si Saab fiind marci detinute de gigantul american General Motors, proprietarul marcii Cadillac. 

Odata cu imprumutarea platformei europene, BLS a devenit primul Cadillac care va fi echipat si cu motorizari diesel, la inceput fiind oferit un patru cilindri in linie Multijet de 1,9 litri de 150 de CP, acelasi motor echipand si modelele europene Fiat Stilo, Alfa Romeo 147 sau Opel Astra si Saab 9-3. La capitolul benzina sunt oferite doua motoare supraalimentate de doi litri de la Saab, iar versiune de top este un V6 de 2,8 litri imprumutat de la marca GM din Australia, Holden. 

Ca design, noul BLS este un Cadillac pur-sange, liniile caroseriei cu unghiuri drepte incadranduse corect in mentalitatea americanilor. In interior gasim o plansa de bord completa care dispune de sisteme moderne de climatizare si comunicare, nivelul confortului oferit pasagerilor fiind asemanator cu ceea ce ofera si un Mercedes clasa C sau un Audi A4.

Daca noul Cadillac va fi acceptat de europeni si productia va lua start la inceputul anului 2006, se poate spune ca marca americana a castigat un pariu foarte important, acela de a avea capacitatea de a ameninta vanzarile marcilor europene chiar la ele acasa.

Cat despre Romania, importatorul oficial Cadillac, MIT Motors, se asteapta sa comercializeze si la noi noul BLS. Aceasta este o masina exclusivista care are toate sansele sa strice socotelile celor de la Mercedes si BMW. 

Articole Interesante

Alte Stiri

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente