Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Bucuresteni puneti mana pe lopeti!

Tot ce foloseste transmisia doar pe o punte a fost bocat si aici putem enumera aproximativ 90% din automobilele inscrise in Bucuresti.

Temerarii care s-au aventurat au trait pe pielea lor operatiuni precum a impinge masina din parcare, inarmarea cu lopeti si clasica matura. Conform site-ului Hotnews Politia Rutiera din Bucuresti a amendat deja 6 firme responsabile cu dezapezirea in Capitala, amenda fiind destul de modica de 10 milioane lei vechi.

In prezent societatiile de salubrizare au in parcul auto peste 450 de utilaje dedeicate dezapezirii iar Prmaria a cerut firmelor sa scoata pe sosele toate utilizajele chiar si pe cele secundare.

Troleibuzele, duios, in sir indian

Cu numai doua ore inainte de pranz, troleibuzele RATB circulau in siruri de cate doua – trei, incetisor. “Aproape doua ore am facut de la un cap la altul. Asteptam si noi sa bage sare cu nisip”, ne-a unul dintre soferii troleibuzului 69.

Drumul cu mijloacele de transport in comun este un chin, spun unii bucuresteni. “Am iesit de la metrou unde era imbulzeala, iar acum vad ca nu am unde sa astept masina ca e troienita statia”, spunea o femeie care incerca sa strabata o gramada de zapada, inalta de un metru. “Zici ca e ulita bulevardul asta. Nu mai ajung la serviciu cu vremea asta”, a spus bucuresteanca cu ochii spre un troleibuz care se apropia incet de statie.

Doua autospeciale spre Unirii, alta spre Rosetti

Pe la ora 11.00 trei pluguri de zapada isi desparteau drumul la intersectia bulevardului Elisabeta cu Magheru. Doua au plecat spre Piata Unirii si una spre Rosetti. Acolo, la Ministerul Agriculturii, pareau sa iasa primii oameni la dezapezit. Dar, nu trotuarul din fata institutiei ci curtea si masinile din interiorul ei.

Prin fata Ministerului Agriculturii se putea trece printr-o singura potecuta, facuta de trecatori. La Teatrul National Bucuresti, situatia era inca mai grea de atat, din cauza ca zapada de pe trotuar a fost batatorita de mai putine perechi de picioare. Cei care aveau drum pe acolo se luptau sa faca primile carari prin nameti.
Videanu ne sfatuieste sa lasam masina acasa

Cu toate ca mai multi bucuresteni spun ca au greutati sa se deplaseze prin oras, viceprimarul Razvan Murgeanu a spus, la Realitatea TV, ca “nu s-au inregistrat blocaje ale RATB” si ca echipele de deszapezire au reusit sa actioneze doar pe arterele principale si nu pe strazile secundare. El a mai spus ca, dupa oprirea ninsorii, sunt necesare cel putin 7 ore pentru curatarea strazilor.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, le-a cerut bucurestenilor sa lase masinile acasa si sa foloseasca mijloacele de transport in comun. Videanu a dat asigurari ca se actioneaza cu 200 de utilaje de dezapesire. “Daca am folosi toate cele 460 de utilaje din dotare, atunci am ingreuna si mai mult traficul “, a adaugat Videanu.

De asemenea, Brigada de Politie Rutiera recomanda bucurestenilor sa foloseasca transportul in comun si sa lase masinile acasa.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente