Ca urmare a crizei globale de cipuri, Bosch își mărește investițiile. La doar câteva săptămâni după deschiderea noii sale fabrici de plăcuțe semiconductoare din Dresda, furnizorul de tehnologie și servicii anunță o altă investiție de ordinul sutelor de milioane în unitățile de producție de cipuri.
Numai în 2022, Bosch intenționează să investească peste 400 de milioane de euro în extinderea fabricilor de plăcuțe semiconductoare din Dresda și Reutlingen, Germania, și a operațiunilor sale din domeniul semiconductorilor din Penang, Malaezia. „Cererea de cip-uri continuă să crească cu o viteză amețitoare. Având în vedere situația actuală, ne extindem sistematic producția de semiconductori, astfel încât să putem oferi clienților noștri cea mai bună susținere posibilă”, a declarat dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.
Cea mai mare parte a investiției este alocată pentru noua fabrică Bosch de plăcuțe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda, unde capacitatea de producție urmează să fie extinsă și mai rapid în 2022.
Aproximativ 50 de milioane de euro din suma planificată vor fi cheltuite anul viitor pentru fabrica de plăcuțe semiconductoare din Reutlingen, lângă Stuttgart. Bosch va investi aici în total 150 de milioane de euro pentru spațiul suplimentar cu mediu controlat, din 2021 până în 2023.
De asemenea, Bosch construiește la Penang, Malaezia un nou centru de testare pentru semiconductori.
Producția la fabrica de plăcuțe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda a început în luna iulie a acestui an, cu șase luni mai devreme decât era planificat.
Cipurile produse în noua fabrică sunt utilizate inițial pentru sculele electrice Bosch. Pentru clienții din industria auto, producția de cipuri a început în septembrie, prin urmare cu trei luni mai devreme decât era planificat.
De la introducerea tehnologiei de 200 milimetri, în 2010, Bosch a investit peste 2,5 miliarde de euro în fabricile de plăcuțe semiconductoare din Reutlingen și Dresda.