Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Bosch a demarat inscrierile pentru noul an scolar in sistemul de invatamant dual din Cluj si Blaj

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a demarat înscrierile pentru noul an școlar în sistemul de învăţământ dual, un program dedicat tinerilor ce își doresc o meserie cu profil tehnic în domeniile: electronică, electromecanică, electrică şi mecanică.

Pentru anul școlar 2021 – 2022, compania are disponibile aproximativ 110 locuri în
programul Școală Duală în cele două fabrici ale sale din Cluj și Blaj. Sistemul de învățământ dual se adresează absolvenților de clasa a VIII-a și se întinde pe o durată de trei ani. Elevii beneficiază de o pregătire practică solidă în cadrul unităților de producție Bosch și, în același timp, de o pregătire teoretică, organizată la o unitate de învățământ de stat.

invatamant dual din Cluj si Blaj bosch, program bosch invatamant dual din Cluj si Blaj, autolatest bosch, scoli sponsorizate bosch cluj blaj

Grupul Bosch în România este un partener de încredere al școlilor locale în cadrul proiectului educațional în sistem dual din 2013, dezvoltând parteneriate de succes cu licee din Cluj- Napoca – Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, Liceul Teologic Reformat, Colegiul Tehnic de Comunicații „Augustin Maior”, Colegiul Tehnic Energetic – și din Blaj – Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”.

De la deschiderea programului, în 2013, aproximativ 500 de elevi au beneficiat de pregătire pentru specializările de tehnicieni în electromecanică și electronică în cadrul unităților de producție Bosch din România.

Bosch pregătește elevii pentru o carieră de succes

Sistemul educaţional dual reprezintă o sursă fiabilă de tehnicieni adaptaţi cerinţelor unei unităţi de producţie moderne şi echipamentelor cu tehnologie de ultimă oră. Programul permite elevilor punerea în aplicare a cunoştinţelor teoretice acumulate în cadrul şcolii. „Învățământul profesional dual este modul ideal prin care elevii își însușesc cunoștințele teoretice, își dezvoltă abilitățile practice și intră în contact direct cu mediul real de lucru din companie.

invatamant dual din Cluj si Blaj bosch, program bosch invatamant dual din Cluj si Blaj, autolatest bosch, scoli sponsorizate bosch cluj blaj

Acest parcurs îi ajută să dobândească competențe profesionale, o mentalitate axată pe calitate în muncă și atenție la detalii”, a declarat Andrei Mercea, coordonatorul Școlii Duale de la fabrica Bosch din Cluj. “Educația în sistem dual este noua tendință de formare a unui om de succes.

Elevii învață aplicat pe tehnologia curentă, alături de tutori specialiști dedicați, iar la finalul programului au multiple avantaje, cum ar fi faptul că dețin o calificare recunoscută la nivel
european și au acces rapid la oportunităţi de dezvoltare în cadrul companiei”, a declarat Alina Cotoară, coordonatorul Școlii Duale în cadrul fabricii Bosch din Blaj.

Elevii înscriși în program au acces la centre de training moderne, dotate cu aparatură de ultima oră. Fabrica Bosch din Cluj a deschis în 2017 un Centru de Training dedicat în special pregătirii elevilor în sistemul educaţional dual.

invatamant dual din Cluj si Blaj bosch, program bosch invatamant dual din Cluj si Blaj, autolatest bosch, scoli sponsorizate bosch cluj blaj

De asemenea, compania a inaugurat la Blaj, în 2020, un centru de dezvoltare prevăzut cu ateliere de mecanică, electronică şi pneumatică. Pe lângă cunoştinţele teoretice şi practice, Bosch susţine programul prin oferirea unor beneficii care ajută elevii să se integreze rapid. 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente