Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Autostrada Sibiu-Pitești face un nou pas înapoi din cauza Ministerului Transporturilor PSD si CNAIR

Autostrada Sibiu-Pitești face un nou pas înapoi din cauza incompetenței “profesioniștilor” din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor România. Ieri s-a anulat licitația pentru forajele geotehnice suplimentare de pe secțiunile montane dintre Boița și Tigveni, așa cum am anticipat încă de la lansarea ei.

Un scurt istoric. În 2008 se finalizează un studiu de fezabilitate lacunar, se pune la sertar și este urmat în 2012 de licitația de revizuire a acestuia care însă este anulată în 2013.


Tot în 2013, experții europeni (JASPERS/Halcrow) analizează documentația din 2008 și concluzionează că sunt necesare, printre altele, investigații geotehnice mult mai detaliate care să radiografieze în profunzime zonele dificile prin care va trece autostrada. V-am dat explicații în 04.10.2017: http://bit.ly/2J8M6I7.

În 2014 se lansează a doua oară licitația de revizuire a studiului de fezabilitate, se semnează contractul în 2015, însă este reziliat în 2017 fără ca proiectantul să livreze studiile geotehnice pe Secțiunile critice 2 și 3.

În 15.03.2019, CNAIR dă drumul licitației pentru aceste foraje geotehnice, dar a fost anulată ieri din lipsă de ofertanți! Încă din luna martie, vă explicam că suma estimată de CNAIR (sub un milion de euro) nu acoperă nici 10% din prețul corect, conform experților europeni și români pe care i-am consultat.

Vorbim de 70 km de autostradă montană, cu falii geologice, alunecări de teren și acces extrem de greu. Era mai mult decât evident pentru orice specialist că un ofertant responsabil nu ar fi participat în asemenea condiții.

Se împlinesc 10 ani de incompetență crasă, promisiuni deșarte și fugă de răspundere. AȘA NU SE MAI POATE! Cerem DEMISIA Directorului General CNAIR Narcis Neaga și a ministrului Transporturilor Răzvan Cuc și numirea în locul lor a unor oameni capabili să implementeze proiectele majore de infrastructură rutieră!


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente