Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

AUTO SH-KIA Sportage IV QL 1.6 GDI 132 CP din 2016 primeste note foarte bune la capitolul fiabilitate

Acum a venit randul celebrului SUV KIA Sportage IV QL, QLE care este produs in versiunea pe benzina 1.6 GDI de 132 CP incepand cu anul 2016 si care a reusit sa castige note maxime in testele AutoBild din Germania.

Jurnalistii germani au luat in test un Sportage din seria QL cu motorizarea de baza pe benzina 1.6 GDI de 132 CP si cutie manuala intr-o varianta de echipare de asemenea de baza.

Rezultatul a fost unul extrem de bun pentru maisna celor de la KIA construita in Slovavia, gama KIA Sportage IV QL, QLE fiind chiar mai buna si decat un VW Tiguan sau Opel Antara din aceeasi perioada.

Motorul KIA este unul clasic 1.6 GDI FARA TURBO de 132 CP si 161 de Nm, motor care permite masinii sa ajunga la 100 de km/h in 11.4 secund. Viteza maxima este de 182 km/h, iar consumul mediu cde 7.8 litri pentru fiecare 100 de km.

TUV spune ca cele mai multe probleme ale lui Sporage IV sunt cele ale sistemului de franare care necesita o inlocuire prematura a discurilor de frana! Daca masina are putini km aceste discuri se degradeaza nesperat de repede in comparatie cu oferta europenilor.

Unii clienti se plang in Germania ca intreaga capota a masinii nu este vopsita pe interior si in anumite cazuri poate aparea rugina, insa TUV spune ca aceste cazuri sunt relativ rare.

Pe scurt cei de la AutoBild recomanda cu incredere modelul Sportage 4 in versiunea pe benzina fara turbo pentru ca nu sunt probleme cu motorul ( EGR, TURBO, INJECTOARE etc), iar versiunea de baza are la randul sau o valoare de revanzare mai mica pentru cei care vor acest model SH.

Adica merita sa-ti cumperi un Sportage 1.6 GDI cu 90.000 de km din 2016 decat un Sportage din 2016 diesel AT6 cu peste 200.000 de km.

Si ca fapt divers faptul ca maisna nu are transmisie integrala costurile de mentenanta anuale sunt radica mai mici!

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente