Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Au scazut preturile pentru RCA in cazul clientilor sub varsta de 30 ani

Cea mai mare scădere se apropie de 40%. Specialiştii economica.net ne spun cât costă acum o poliţă în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat că cinci societăţi de asigurare au trimis notificări pentru scăderea primelor aferente asigurării RCA. Calculele economica.net arată însă că preţul asigurării auto pentru tineri a scăzut deja, comparativ cu începutul anului trecut.

Concret, un tânăr de 27 de ani care conduce, în Bucureşti, un Logan de 1,6 litri şi 90 de cai putere plăteşte acum pentru cel mai ieftin RCA de pe piaţă 1.325 lei pe an. În luna martie a anului trecut, aceeaşi persoană a plătit minimum 1.400 lei. Schimbări sunt şi în ceea ce priveşte companiile cu cele mai mici tarife. Dacă în 2014 cel mai bun preţ îl avea Astra Asigurări, în prezent societatea cu cea mai redusă primă este City Insurance. 

Preţuri mici în Timişoara 

Un fenomen interesant are loc în zona de vest a ţării, mai ales în Timişoara, unde au început să practice preţuri mai mici şi asigurătorii care nu se bazează neapărat pe vânzările de RCA. Anul trecut, Allianz Ţiriac şi Groupama afişau preţuri atât de mari încât se excludeau de la sine din piaţă, cum sunt. Motivul pentru care ele aplică acum această strategie este nivelul redus al daunelor în zona de vest, comparativ cu Bucureştiul sau estul ţării. 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente