Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Au inceput sa cada grinzile de siguranta ale autostrazii Turda-Sebes 2019

Conform celor de la Stiri de Cluj astazi a cazut de la sine o grinda de sustinere a autostrazii Sebes-Turda care urmeaza sa fie deschisa publicului 2020.

Constructorii care sunt de vina pentru acest dezastru sunt AKTOR S.A.-EUROCONSTRUCT TRADING’98 SRL, firme care au castiga acest lot si nu au construit decat 5% din intreg proiectul.


În continuare, se avansează extrem de lent în special la relocările de utilități și la structurile principale (podurile peste Mureș de la Rădești și Sâncrai și peste căile ferate din preajma nodului rutier Teiuș).

Din fericire, față de 2018 (progres de doar 5% într-un an), constructorul a crescut ritmul de lucru în unele puncte. Terasamentele au ajuns la cota finală pe câțiva kilometri, fiind așternut și balastul stabilizat.

S-a început instalarea grinzilor la pasajele care supratraversează autostrada și sunt pregătiri pentru ridicări și în nodul Teiuș (intersecția DN14B-A10) sau la Oiejdea (unde autostrada trece peste DN1).

Sperăm să nu vorbim doar de un foc de paie și cerem ca mobilizarea celor de la Aktor să se mențină și chiar să crească, astfel încât să avem șanse, chiar dacă foarte mici, de a circula pe noul drum la sfârșitul lui 2020.

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să se implice activ, împreună cu antreprenorul și cu deținătorii de rețele, și să găsească soluțiile rapide pentru relocarea utilităților, mai ales în zona Teiuș. Este inadmisibil ca acei stâlpi de curent să fie nemișcați la mai bine de 3 ani de zile de la aprobarea proiectului tehnic!


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente