Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Au aparut primele cazuri de coronavirus la soferii si vatmanii STB! Automobilul personal ramane mult mai sigur

Adica vedem pentru prima data cum automobilul personal ramane si in aceasta pandemie singurul mijloc de transport unde este in siguranta 100% pentru ca doar tu si familia ta mergi cu el.

In anumite zone lovite de pandemie intreg sistemul de transport in comun a fost oprit ( Sursa BBC AICI!) pentru a stopa raspandirea coronavirusului care duce la imbolnavirea cu COVID19.

În acest moment, din cei 11.000 de angajați ai STB lucrează doar 9.000, restul fiind în șomaj tehnic, o măsură luată după ce parcul auto a fost redus cu 40 la sută, întrucât cererea de transport a scăzut foarte mult pe timpul stării de urgență.

Acesta este raspunsul oficial al celor de la STB:

”Începând cu data de 11 martie 2020 și până în prezent, șase angajați ai STB SA au fost depistați pozitiv la testul pentru virusul SARS COV 2, iar dintre aceștia unul este deja vindecat și se află în izolare.

STB SA precizează că, în fiecare dintre cazuri, contaminarea a fost generată de contactul cu persoane infectate din afara spațiilor aferente locului de muncă, toți angajații fiind spitalizați, iar colegii cu care au intrat în contact fiind imediat izolați.

Astfel, în total, 80 de salariați au fost în izolare, în diverse perioade de timp, în prezent fiind în izolare doar șapte angajați, iar starea lor este stabilă.

Primul caz din STB SA a fost confirmat pozitiv data de 06.04.2020, fiind un angajat al Uzinei de Reparații, prezentând simptome la câteva zile după ce a revenit din concediu petrecut într-o țară străină.

Alte două cazuri sunt doi șoferi – tată și fiu – de la autobaza Ferentari, tatăl fiind primul care a manifestat simptome după revenirea din zile libere, la 13.04.2020, fiul său fiind confirmat pozitiv cu Sars Cov 2 la data de 20.04.2020.

Al patrulea caz este un șofer de autobuz de la Autobaza Giurgiului, confirmat la 16.04.2020, când se afla în zile libere, iar al cincilea caz este o femeie, operator de date de la Depoul Militari confirmată pozitiv la 20 aprilie, împreună cu soțul său. Cel de-al șaselea caz este un electrician de la Depoul Alexandria, care a fost infectat în familie.

Au fost achiziționate în regim de urgență atomizoare și materiale necesare pentru efectuarea dezinfecției în clădiri și mijloacele de transport în comun si materiale/ echipamente de protecție individuală pentru toți salariații.

s Digi24 Mediafax

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente