Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Analiza: Masinile inmatriculate si mai vechi de 1 ianuarie 2007 platesc taxa de mediu! Noua taxa auto 2012

Toate bune si frumoase daca ne uitam la scaderea in medie cu 25% a valorii taxei de mediu aplicate masinilor second hand care se importa incepand cu 1 ianurie 2012. 

Reversul noii legi loveste crunt intraga piata auto a masinuilor deja inmatriculate care incepand cu prima zi a anului viitor trebuie sa plateasca aceeasi taxa daca acestea sunt vandute. 

In realitate daca vrem sa vindem o masina deja inmatriculara inainte de anul 2007 trebuie sa platim o suma in mare parte identica cu cea a unei masini care se importa din Germania. 

Astfel, clientii de automobile inmatriculate in Romania sunt obligati sa schimbe pretul de vanzare al masinii deoarece nici un vanzator intreg la cap nu va achita suma ceruta de vanzator plus taxa de mediu. 

Exemplu: Daca vrem sa vindem un VW Golf 5 inmatriculat din anul 2006 cu o motorizare pe benzina de 1.6 litri cumparatorul mai trebuie sa achite aproximativ 600 de euro taxa de mediu.

Daca incercam sa vindem o Dacia 1310 inmatriculata in Romania cumparatorul trebuie sa achite o taxa de mediu de 3.000 euro in timp ce pretul mediu al unei asemenea masini este de 500-700 euro! 

Asadar, cei mai afectati de aceasta noua taxa este toata lumea care conduce masini inmatriculate in Romania care au fost inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007

CONTRA 

Scopul noii legi este o fortare a clientilor de masini mai vechi de 2007 sa-si duca masina la casat sau sa mearga cu ea pana se auto distruge. 

O problema care a fost ridicata de cativa avocati aduce aminte de faptul ca toate masinile care au fost importate inainte de anul 2007 au platit taxe vamale plus un TVA care a fost fie 24% fie 19%. 

SFATURI 

Autolatest recomanda celor care au o masina inmatriculata inainte de 2007 sa incerce o vanzare rapida in aceste cateva saptamani pana la 1 ianuarie 2012 sau pur si simplu sa se multumeasca cu ideea ca masina lor nu prea mai valoareaza mai nimic si nu se merita a fi vanduta. 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente