Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

ANALIZA-Lancia Grand Voyager este identica cu VW-ul Routan 2011

Acesta are numele de Grand Voyager si reprezinta de fapt aceeasi masina cu modelul Chrysler Town& Country construit pentru SUA si Chrysler Grand Voyager realizat pentru clientii din Europa. Toate bune si frumoase insa europenii nu cunosc faptul ca in SUA si Canada Volkswagen a luat decizia de a comerciaza aceelasi model sub denumirea de VW Routan 2011.

Acest MPV este identic cu noua Lancia, iar mai mult decat atat trebuie spus ca toate motorizarile lui VW Routan sunt de provenienta Chrysler sau VM Motori. De vina pentru aceasta situatie este gama de motoare pe benzina si diesel foarte slaba a celor de la VW. Acestia detin un mare V6 FSI de 3.2 litri care echipeaza cateva modele VW si gama Audi insa acest motor este extrem de scump. O alta caracteristica este lipsa unei motorizari TDI de 2.5 litri rafinata in portofoliul lui VW, vechiul 2.5 TDI cu 5 cilindri in linie fiind scos din uz anul trecut.

Astfel, noua Lancia Grand Voyager este de fapt prima masina a concernului Fiat-Chrysler despre care se poate spune ca este vandut si lui VW pentru SUA datorita lipsei unui MPV de mari dimensiuni premium! Marele monovolum Voyager are sub capota un motor diesel VM Motori (companie recent achizitionata de Fiat) de 2.8 litri si 190 CP. Acesta are un moment motor de 360 Nm si ofera un consum mediu de 8.4 litri.

Cea mai performanta motorizare si singura recomandata de Autolatest este noul V6 de 3.6 litri Pentastar care dezvolta o putere maxima de 278 CP si care are un consum mediu de 12.3 litri. Aceasta cifra poate parea mare insa nu trebuie sa uitam faptul ca monovolumul cantareste peste doua tone la gol si are o lungime de 5.14 m.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente