Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Alimentare masinilor electrice nu mai este gratuita in Romania! Cel mai ieftin ramane sa mergi pe GPL

Daca vrei sa alimentezi in continuare la Kaufland trebuie sa cumperi mancare de cel putin 500 de lei in orice magazin dupa care primesti un card online.

Ei bine acest lucru inseamna ca vacanta celor cu masini electrice a luat sfarsit cel putin in Bucuresti pentru ca singurele statii gratis sunt cele de la IKEA ( prea putine!) si cele de la alte benzinarii care sunt tot timpul ocupate de catre localnici!

Respectiv acum daca vrei sa-ti incarci masina ta electrica trebuie sa-ti cumperi un card unde platesti in medie 80 de lei pentru fiecare 40 kw, adica platesti aproape 80 de lei pentru 180 de km parcursi intr-un oras cum este Capitala Romaniei.

Insa daca ne uitama la masinile pe benzina si GPL vedem ca pentru 45 de litri platim in medie 110 lei si putem parcurge in aceelasi oras peste 350 de km! Adica in conditii grele de trafic o masina cu GPL consuma aproape LA JUMATATE decat una electrica.

Cu un plin de curent ( 40 kwh) poti parcurge 100 km sii vei cheltui 80 Lei pentru asta. E vorba despre drumuri scurte prin oraș, iarna, folosind des funcția de încălzire din telecomandă/aplicație. 

In cea mai optima zituatie vei parcurge 250 km cu acești 40 kWh (80 Lei): primăvara și toamna, fără aer condiționat, drumuri mai lungi pe DN, viteză moderată (nu mai mult de 90 km/h), insa cu aceeasi suma de 80 de lei o masina pe GPL poate merge chiar si 450 km in mediul extraurban!

Adica si in acest caz GPL-ul se dovedeste mult mai economic fata de o masina electrica! Plus ca in Romania avem peste 2.000 de statii de GPL in timp ce reteaua de chargere electrice este extrem de putin raspandita in afara oraselor!

COSTURI ELECTRICE VS GPL 2020!


In primul rand o masina electrica costa in medie 15.000 euro luata SH, iar acest lucru nu te fereste de o probema la acumulatori care daca necesita o inlocuire te mai costa in medie 8.000 euro!

Daca totusi te-ai gandit sa-ti alimentezi masina ta electrica acasa nu uita ca ai nevoie de un Wall Charger care costa in medie 5.000-50.000 de lei, respectiv se amortizeaza in cativa ani de utilizare. Plus ca sigur vei avea nevoie si de un cablu nou de incarcare care te mai poate costa cateva sute de euro in plus!

Adica din start o masina electrica SH necesita un buget de mimin 20.000 euro pentru a incarca rapid acasa, fara a mai lua in calcul costul pentru energie destul de mare.

De partea cealalta o masina pe benzina din 2010 costa in medie 5.000 euro dupa care mai punem o revizie completa 300 de euro si o instalatie de GPL Tomasetto STAG cu 450 euro ajunge in total la un cost maxim de 5.750 euro fara a avea nevoie de statii de incarcare extrem de rare si scumpe!

GPL-ul ramane si in aceasta perioada de tranzitie o solutie mult mai economica pentru romanul de rand, adica pentru cele 5 milioane de masini produse inainte de 2005 care trebuie sa iasa din parcul auto datorita vechimii si uzurii reale.

GPL-ul ramane de asemenea si cel mai ECOLOGIC combustibil fosil utilizat in toate tarile din lume, combustibil care este de alftel MULT MAI ECOLOGIC DE EXTRAS decat producerea curentului electric de catre o centrala clasica pe carbuni.


CEA MAI ECONOMICA MASINA PE GPL 2020!

Si ca fapt divers putem spune ca cea mai economica masina pe GPL ramane Toyota Prius Hybrid care in Bucuresti consuma la fiecare 100 de km doar 6.5 litri de GPL, adica cei 100 de km au un pret de 15.2 lei la un pret al GPL-ul mediu de 2.35 lei/litru!

Adica pentru 200 de km soferul plateste 34 de lei! In mediul extraurban acest model consuma doar 5 litri de GPL, adica doar 11.75 lei pentru 100 de km parcursi!

SUNA SI PRIMESTI CEA MAI BUNA OFERTA PENTRU MASINA TA AICI:

3 ani garantie fara limita de km!

Tel:+ 0721.910.970

De Luni-Vineri interval 10-19.00


s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente