Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

A aparut prima plangere/petitie impotriva Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr.539/24.10.2019 / Taxa FIREA OXIGEN

Acum daca esti nemultumit de faptul ca traiesti in Bucuresti si conduci o masina mai veche de normele Euro 4.5 sau 6 poti face o plangere la infama jotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr.539/24.10.2019.

Aceasta prevede urmatoarele:

1. H.C.G.M.B. NR.539/24.10.2019 anuleaza dreptul de proprietate al romanilor, care locuiesc in Bucuresti si care tranziteaza orasul, asupra autovehiculelor cu norme de poluare non euro, euro 1, euro 2, euro 3. 2.

Modalitatea de stabilirea a tarifului pentru achizitionarea vinietelor de tip Oxigen incalca principiile fundamentale reglementate atat de legislatia nationala, cat si de legislatia europeana:

2 2.1. Incalcarea principiului privind tarifarea echitabila, corelata cu cantitatea de poluare generata de folosirea autovehiculelor;

2.2. Incalcarea principiului nediscriminarii si egalitatea de tratament al utilizatorilor;

2.3. Incalcarea principiului transparentei, consultarea si antrenarea in decizii a cetatenilor;

2.4. Incalcarea dreptului la informare;

3. Mai mult de atat, H.C.G.M.B. nr.539/24.10.2019 nu este motivata, ceea ce pune in discutie validitatea actului administrativ.

H.C.G.M.B. NR.539/24.10.2019 anuleaza dreptul de proprietate al romanilor, care locuiesc in Bucuresti si care tranziteaza orasul, asupra autovehiculelor cu norme de poluare non euro, euro 1, euro 2, euro 3.

Din analiza prevederilor HCMB nr.539, respectiv art.1, art.2, art.9 si art.10, observam ca prin aceasta hotarare:

– a fost interzis dreptul de folosinta al autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone si norma de poluare non

– Euro, Euro 1 si Euro 2 in zona ZACA in intervalul orar 07:00 – 22:00 incepand cu 01.01.2020;

-a fost interzis dreptul de folosinta al autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone si norma de poluare non

– Euro, Euro 1 si Euro 2 in tot Bucurestiul incepand cu 01.01.2022;

-a fost interzis dreptul de folosinta al autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone si norma de poluare Euro 3 in tot Bucurestiul incepand cu 01.01.2024.

Dreptul de folosinta a autovehiculelor este cel mai important atribut al dreptului de proprietate fiind continut de acesta, in lipsa dreptului de folosinta proprietarul nu mai poate da bunului destinatia dorita dupa interesul sau, iar dreptul de proprietate dispare fiind golit de continut.

Mai mult, in cazul de fata, toate studiile si opiniile specialistilor arata ca daca autovehiculul nu este folosit periodic se va degrada fizic, prin urmare interzicerea folosintei va conduce in timp la distrugerea fizica a obiectului proprietatii datorita neutilizarii corespunzatoare potrivit naturii bunului!

Prin urmare hotararea in cauza a afectat si dreptul de posesie. Remarcam si faptul ca aceasta hotarare a afectat si dreptul de a dispune de bun, intrucat adoptarea ei a generat o scadere atat a cererii, cat si a preturilor autovehiculelor vizate.

Cui sa mai vinzi si la ce pret? La pret de nimic?

Avand in vedere cele aratate mai sus, rezulta ca prin Hotararea nr.539/24.10.2019 a CGMB a fost desfiintat dreptul de proprietate asupra autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone si norme de poluare non – Euro, Euro 1, Euro 2 si Euro 3, detinute de locuitorii Bucurestiului!

VEZI PLANGEREA OFICIAL IN FORMA PDF AICI!

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente