Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Video cu noul Citroen C5 Aircross Hybrid ë-EAT8 225 CP Shine 2021-Primul PHEV Citroen

Grupul PSA, inainte de a se transforma in Stellantis, a realizat o importanta tranzitie spre electrizarea intregii game de masini Peugeot si Citroen.

Drept urmare, marca Citroen a reusit sa afiseze masini cu adevarat avansate tehnologic, chiar si cand acestea sunt comparate cu modele VW.

Citroen C5 Aircross Hybrid ë-EAT8 225 CP Shine 2021

Da, este greu de crezut cum PSA inca ofera clientilor sai in 2021 un motor diesel 1.5 BlueHDI fara sa fie probleme cu emisiile, insa si variante PHEV de peste 200 CP.

DE CE NOUL CITROEN C5 AIRCROSS HYBRID ESTE O PROBLEMA PENTRU GERMANI?

Aici se poate raspunde simplu, pentru ca tehnologia PHEV de la bordul masinii este clar superioara unui model hybrid, precum Tiguan sau Skoda.

Pur si simplu vedem cum francezii au ales sa nu mai faca nici un compromis si au colaborat extrem de bine cu japonezii de la Aisin.

Adica motorizarea pe benzina este una clasica PureTech 1.6 Turbo de 180 CP, mult mai performanta decat una aspirata, cum vedem la gama Toyota Hybrid.

Citroen C5 Aircross Hybrid ë-EAT8 225 CP Shine 2021

Motorul pe benzina chiar are 180 CP, iar cutia de viteze chiar are 8 trepte reale, pentru ca vorbim de o cutie clasica cu convertizor de cuplu, extrem de placuta in utilizare.

Aceste detalii tehnice se regasesc la europeni doar in segmentul premium, unde un SUV PHEV poate ajunge lejer la un pret de peste 80.000 euro.

DOUA MOTOARE EXTREM DE EFICIENTE

Citroen C5 Aircross Hybrid ë-EAT8 225 CP Shine 2021

Asa cum spuneam mai sus, noul C5 Aircross Hybrid are sub capota un motor pe benzina turbo, insa si un motor electric de 110 CP care este integrat in cutia de viteze Aisin eEAT8.

Ambele motoare au impreuna peste 630 de Nm si peste 290 CP, insa puterile combinate care ajung la rotile din fata sunt de 225 CP si 360 Nm.

In modul Hybrid, cu acumulatorul incarcat, poti avea un consum mediu, in Bucuresti, cu sistemul de aer conditionat, de 1.9 litri la 100 de km, insa in modul Hybrid, fara baterie, consumul real creste undeva in jur de 10 litri de benzina.

Toti stiu ca eficienta unui PHEV fara putere in acumulator inseamna, in mod real, si un consum mare de benzina, lucru descoperit la toate masinile PHEV testate de noi in decursul anilor.

Citroen C5 Aircross Hybrid ë-EAT8 225 CP Shine 2021

Articole Interesante

Alte Stiri

1 COMMENT

  1. Navigatia aia “veche”mai are o calitate deosebita: in cazul in care se aprinde becul de nivel minim de combustibil/curent la bateria de tractiune TE VA DUCE direct la prima statie de incarcare sau la prima statie de alimentare carburanti. Este un TomTom si se poate configura sa apara inclusiv cladirile 3D. mai vedeti la meniul navigatiei. In rest, excelent clipul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente