UE a trecut astazi legislatia prin care nici o tara din Europa nu va mai putea sa vanda masini pe benzina si motorina incepand cu anul 2035.
Adica, in 13 ani din acest moment romanul nu va mai putea sa-si cumpere masini cu motoare termice, situatie ciudata daca ne uitam la situatia reala a statiilor de incarcare din Romania.
Aici putem spune ca suntem cu 100 de ani in urma unor tari precum Norvegia sau Olanda cand vorbim de statiile de incarcare, situatie care va duce la un colaps total al economiei tarilor care nu vor implementa din acest an o retea de chargere de putere.
In 13 ani intreg transportul de marfuri trebuie sa fie realizat pe calea ferata sau naval, bunurile urmand sa ajunga la magazine cu o intarziere de cateva saptamani in plus fata de transportul de marfuri din prezent realizat cu MOTORINA.
Nici chiar americanii de la Tesla nu mentioneaza nimic despre viitorul camion electric, camion care din pacate va avea o sarcina reala mult mai mica decat cel al unui camion care merge pe motorina.
CUM VA ARATA ROMANIA IN 2035?
Asa cum poate era de asteptat CNAIR si statul nu vor putea sa construiasca o retea de chargere publice functionale chiar si cu fonduri europene pentru ca politicul din Romania nu poate fura din aceste contracte, principalul motiv pentru care nu se acceseaza fonduri europene.
Adica, vom vedea cu un drum de la Bucuresti la Arad urmeaza sa fie realizat cu o masina electrica in 12 ore, fara de cele 6.5 ore din prezent cu o masina diesel.
Multi vor alege CFR-ul pentru ca nu vor putea sa-si cumpere masini electrice NOI, specialistii anuntand ca preturile urmeaza sa creasca si mai mult cand ne vom apropia de anul 2035.
Sa-ti cumperi o masina electrica SH urmeaza sa fie o mare problema pentru ca in 2034 sau 2035 aceste masini vor avea nevoie de acumulatori noi cu preturi reale de peste 15-20.000 euro pentru a avea o autonomie mica specifica anului 2024.
Un revers al politicii fortate de electrificare al Europei poate duce la pastrarea a milioane de masini diesel din anii 2000 chiar daca acestea vor avea sute de mii de km!
Aceast trend este vazut in tari precum Franta, Italia sau Germania unde circula si astazi pe sosele masini din anii 70 si anii 80 fara ca acest lucru sa fie o problema!
VEZI CE VREA UE DIN 2035?
Obiectivul nostru este ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic.
Comisia Europeană propune obiective mai ambițioase pentru reducerea emisiilor de CO2 ale automobilelor și camionetelor noi.
- 55 %Reducerea cu 55 % a emisiilor generate de autoturisme până în 2030
- 50 % Reducerea cu 50 % a emisiilor provenite de la camionete până în 2030
- 0Zero emisii generate de autoturismele noi până în 2035