Toate datele despre noul Centru Renault Technologie Roumanie

Articole Interesante

Situat pe un teren de 350 ha, la jumătatea distanţei dintre uzina Dacia de la Piteşti şi birourile de proiectare ale Renault Technologie Roumanie (RTR) de la Bucureşti, Centrul realizează încercări pentru vehicule şi componente mecanice ale Grupului Renault. Parte integrantă a Renault Technologie Roumanie, Titu completează dispozitivul de inginerie al Grupului.

Centrul cuprinde 100 de bancuri de încercări, destinate vehiculelor întregi şi componentelor acestora (amortizoare, punţi, Grup Motopropulsor etc.). Acestea permit recrearea unor condiţii de funcţionare extreme: rezistenţa la frig, simulator de expunere la soare, cabină de ploaie etc. Pentru a analiza comportamentul vehiculelor sunt prevăzute zece tipuri de piste, cu o lungime totală de 32 de km.

Inelul de viteză, pistele deformate, zona de proiecţie sub caroserie sau zonele de apă reproduc condiţii de rulare a maşinilor pe care clienţii le pot întâlni în toată lumea. Bancurile şi pistele de încercări vor permite inginerilor români să testeze şi să optimizeze noi modele de vehicule şi de organe mecanice. Astfel, clienţii vor beneficia de maşini la cel mai bun nivel din punct de vedere al performanţei, al calităţii, al confortului, al securităţii şi anduranţei.

Primele echipe s-au instalat la Titu în iunie 2010 şi până la sfârşitul anului, Centrul va avea o echipă de 300 de persoane. Primele încercări pe piste sunt prevăzute pentru luna octombrie 2010. Centrul Tehnic Titu reprezintă o investiţie de 166 de milioane de euro. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a finanţat construcţia centrului cu 44 de milioane de euro.

Prin această investiţie BERD susţine singurul grup auto cu activităţi de design, inginerie şi producţie în regiune şi un proiect cu impact major asupra competenţelor de inginerie ale companiei şi furnizorilor săi. 

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente