Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Skoda realiza masini comuniste mult mai slabe decat cele romanesti Dacia in anii 70 si 80

Aici putem face o paralela intre modelele 100% Skoda realizate de catre comunisti si modelele occidentale construite tot de comunisti insa in Romania.


In anii 80 daca conduceai o masina Dacia in Cehia insemna ca esti cu mult peste cehul de rand pentru simplu fapt ca Dacia 1310 realizata de comunistii de la Pietesti era de fapt o masina Renault conceputa in Occident.Cehul de rand avea de ales intre un model 110 sau 120 care inca aveau motorul amplasat in spate si racit cu aer, solutie extrem de nefericita in sezonul cald.

Mai mult decat atat daca pe Dacia 1310 puteai sa-si montezi optionale precum radio sau jante speciale pe masinile Skoda aceste echipamente de neconceput.


Pe scurt marca Skoda are peste 40 de ani de masini comuniste de o calitate mediocra, in timp ce marca romaneasca Dacia construia masini frantuzesti cu o calitate de fabricatie mult peste Skoda si suratele ei din blocul estic.

Motorul Renault de 1.3 litri racit cu antigel, cutia de viteze cu 5 trepte si distributia pe lant erau dezidrate imposibil de atins de catre marca Skoda chiar si la inceptul anilor 90.

Si fanii Skoda trebuie sa mai tina cont si de faptul ca masina Dacia Nova a fost un produs 100% romanesc in timp ce modeluil Forman a fost construit doar cu ajutorul celor de la VW in anii 90.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente