Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Skoda a ajuns la 100 de ani de la primul succes in competiţiile auto

Cu un palmares impresionant de victorii în competiţiile de motociclete încă din 1901, fondatorii companiei Vaclav Laurin şi Vaclav Klement au decis în 1908 intrarea în cursă a modelelor F, FC si FCS. În cursele internaţionale, automobilele Laurin & Klement din Mlada Boleslav au obţinut primele locuri.

În plus, în 1908 firma producătoare de automobile a stabilit un record mondial cu modelul FCS pe circuitul de la Brooklands: viteza de 118.72 km pe oră, avându-l la volan pe Otto Hieronimus, pilot şi designer de maşini de curse. În decembrie 1907, Otto Hieronimus a acceptat provocarea celor din Mlada Boleslav de a lucra pentru ei atât în calitate de pilot, cât şi de designer de maşini de curse. În iunie 1908 se desfăşura cursa St. Petersburg – Moscova pe o distanţă de 690 km.

Cu toate că se afla la volanul unei maşini de clasă mică, a obţinut locul cinci în clasamentul general. Hieronimus, Contele Kolovrat împreună cu alţi câţiva piloţi au făcut cunoscută marca Laurin & Klement la nivel mondial. Automobilele Laurin & Klement şi-au sărbătorit primele reuşite în martie 1908 în cadrul cursei de viteză pe traseul montan Zbraslav-Jíloviště, când marca a câştigat la şase categorii şi a ocupat locul al doilea la cinci clase şi al treilea la o altă clasă.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente