Marea pacaleala a platformei Volkswagen MQB! 80% dintre masinile VW, Skoda, Seat si Audi au puntea spate rigida

Articole Interesante

Aceasta a venit pentru grupul VW drept o mare inovatie pentru ca era capabila sa fie modulabila atat pentru o maisna precum Audi TT insa era capabila sa fie modificata sa fie construita pe ea si un SUV precum Tiguan sau o berlina full size precum Skoda Octavia.


Marea capacitate a platformei VW era si aceea ca acum VW sau Skoda sau Seat puteau monta in sfarsit si o punte spate low-cost cu brat tras si punte rigida intre cele doua axe, sistem care a mai fost vazut pe masinile VW pe gama VW Golf IV sau Skoda Octavia I.

Acum toate masinile grupului care au o putere maxima mai mica de 140 CP primesc standard o punte spate identica cu cea a unei Dacia Logan, adica o suspensie low-cost realizata pentru a reduce costurile de constructie.

In aceasta gama de motorizari putem integrea toate motoarele TSI din gama 1.0 TSI si 1.2 TSI, iar diesel-ulul este noul 1.5 TDI si toate versiunile 1.6 TDI si chiar si gama 2.0 TDI pe anumite versiuni de putete.


In titlu spuneam 80% dintre masinile cu aceasta platforma pentru ca exact acesta este procentul de masini vandute de VW cu motorizarile mici, versiunile GTD de 180 CP sau motoarele TSI de peste 200 CP primesc fara discutie o punte spate multi-link.

Chiar si masina romaneasca Dacia Duster are in versiunea 4WD o punte spate multi-link de ultima generatie care reprezinta un salt tehnoloigic imens in comparatie cu puntea spate rigida a lui VW Golf asementoare cu cea a vechiului model Dacia 1300.

De partea cealalta a baricadei Opel si Renault inca folosesc puntea rigida pe Astra si Megane, insa acestia nu ascund acest lucru.

Cei mai buni sunt Ford, KIA si Hyundai care ofera pe toate versiunile de motorizari o punte spate multilink pe modelele Focus, Ceed si i30.

Masinile care utilizeaza platforma MQB si care au punte spate rigida low-cost sunt urmatoarele:

Audi A3 Mk3

Audi TT Mk3

SEAT León Mk3

Škoda Octavia Mk3

Škoda Superb Mk3

Volkswagen Golf Mk7

Volkswagen Golf SportsVan

Volkswagen Passat B8 Mk8 2

Volkswagen Tiguan Mk2

Volkswagen Touran II MPV

Volkswagen Caddy Mk4

SEAT Altea Mk2

Audi Q3 Mk2


Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente