Incepand cu 2017 este obligatoriu ca masinile pe benzina cu injectie diecta sa fie echipate cu filtru de particule-GPF 2017

Articole Interesante

Este vorba de echiparea cu filtru de particule pentru toate motoarele pe benzina care sunt echipate cu un sistem de injectie directa de benzina.

De fapt acesta este primul pas pentru care marii constructori vor vedea ca trecerea la injectia directa de benzina si o cilindree mica reprezinta de fapt mari probleme aduse motorului cu aprindere prin scanteie.

Motoarele care au in continuare injectie multipunct NU vor avea nevoie de acest filtru de particule pentru ca emisiile unui motor cu injectie MPI clasica sunt mai mici decat cele ale unui motor cu injectie directa.

Fanii motoarelor pe benzina care vor avea filtru de particule vor avea de platit acest filtru extrea la achizitia masinii, iar cand acesta se strica costul unui asemenea filtru este in medie 500-1000 euro fara montaj.

Noul sistem anuleaza clasicul catalizator 3Way gasit pe toate masinile moderne, insa exista si o varianta ca pe langa acest catalizator clasic sa fie montat si acest filtru de particule asemenea motorarelor diesel.


Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente