Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Editie limitata – Lamborghini Murcielago LP640

Botezat LP640, acest Murcielago se vrea un pic mai aproape de rivalul Ferrari Enzo, a carui productie a incetat deja. LP640 dispune de acelasi V12 a carui cilindreea crescut insa de la 6,2 la 6,5 litri astfel ca propulsorul dezvolta 640 CP in loc de 580 CP. Cresterea cuplului maxim de la 650 Nm la 660 Nm este mai putin sesizabila.

Platforma tehnica a suferit imbunatatiri in special legate de o mai buna stabilitate iar raporturile in cutia de viteze au fost usor ajustate pentru a face fata transmiterii puterii crescute la ambele punti. In aceasta configuratie LP640 accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 3,4 secunde fata de cele 3.8 secunde necesare modelului standard. Viteza maxima de 330 km/h a ramas neschimbata.

Spoilerele fata si spate au fost optimizate pentru o mai buna aerodinamica iar tevile de esapament sunt grupate pe mijloc. Sistemul de tractiune integrala a primit mici modificari iar electronica a fost setata pentru o mai mare eficienta in obtinerea cifrelor oficiale. Multe parti ale noului LP640 sunt facute din fibra de carbon mai putin portierele la a caror executie se foloseste clasicul otel.

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente