Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

COMPARATIV-Fiat Linea facelift vs Dacia Logan 2014-De ce are probleme Fiat Linea in Romania

Spunem “victime” pentru ca masina de fata Fiat Linea a primit in urma cu un an un amplu facelift care din pacate nu a fost suficient pentru clientii din Romania.


Pur si simplu tavalugul noilor masini Dacia a stopat orice aparitie pe piata auto din Romania a unui model concurent.

Este adevarat faptul ca israelienii de la Autoitalia nu au dus o plitica de marketing tocmai inteligenta in Romania dupa ce compania a fost preluata in urma cu doi ani de la familia Stein.

Masinile din acest compartiv online sunt Fiat Line echipat cu motorul diesel 1.3 Multijet si arhicunoscuta Dacia Logan dCI II.


La prima vedere se poate observa faptul ca masina celor de la Fiat construita in Turcia are o caroserie mai mare, insa in realitate la interior Logan-ul este mai spatios.

De vina pentru aceasta problema este platforma tehnica a celor de la Fiat care este identica cu cea a modelului de clasa mica GandePunto. De partea cealalta masina romaneasca are o platforma noua cu o inaltime mai mare fapt care favorizeaza un interior mai voluminos.

MOTORIZARI


Aici putem spune cu regret faptul ca modelul romanesc este realmente gandit spre economie, adica motorul 1.5 dCI de 90 CP este bun insa are o transmisie manuala cu 5 trepte care nu permite si un condus dinamic.

Linea primeste sub capota un diesel exploziv de 95 CP, motor echipat cu o distributie pe lant care ofera performante reale mai bune.

Singurele probleme ale unitatii Multijet sunt cele de service, respectiv Fiat are o retea de concesionari care ofera preturi pentru piesele de origine extrem de mari.

Dacia are in contrapartida cea mai buna retea de service, iar costurile de mentenanta a masinii care este in garantie sunt best in class.

DE CE PIERDE FIAT?


Fara a arta o parere subiectiva trebuie sa spunem ca produsul Linea facelift este realizat in Turcia, iar calitate de fabricatie si de ce nu calitatea de asamblare lasa de inteles faptul ca italienii au realizat o masina economica.

La interior Logan II poate sa primeasca optional un sistem de navigatie LG si o tapiterie de piele, in timp ce la Fiat acestea nu exista nici macar pe lista de optionale.

Ultima si poate cea mai importanta caracteristica a lui Linea este de fapt valoare de revanzare care este mult sub ceea ce ofera Dacia. Fie ca vorbim de piata din Romania sau cea din Germania un Fiat pierde in primii 5 ani de utilizare peste 60% din valoarea de nou, iar cand vine momentul sa vindem masina suntem pusi in situatia de a cere un pret foarte mic.

PRET DE ACHIZITIE

Aici se gaseste cireasa de pe tortul ( sau coliva) lui Fiat Linea, respectiv masina de top Linea 1.3 Mjet 95 CP E5B Emotion costa cu TVA inclus peste 16.600 euro, in timp ce masina celor de la Dacia are un pret maxim de 11.400 Euro pentru versiunea Logan Laureate 90 CP dCI.

Diferenta de peste 5.000 euro nu se poate reflecta in nici un fel de echipament sau motorizare in favoarea masinii produse in Turcia.

Deci, indiferent de feeling-ul cumparatorului sa platesti 5.000 euro in plus pe o masina usor mai performanta insa care are probleme de calitate si care nu benefeciaza de o retea de service corecta pe aceasta piata reprezinta o mare problema.

Sfatul nostru este sa mergeti cu ambele masini intr-un test drive, si sa luati in calcul toate variantele de motorizari si nivelurle de echipare dupa care sa se traga o concluzie.

 

DE CE PIERDE LINEA IN FATA LUI LOGAN 2014?

 

Pret de achizitie mai mare cu 5.000 euro

Volum al portbagajului mai mic

Tren de rulare mai pretentios pe drumurile din Romania

Retea de service problematica

Preturi foarte mari la piesele de schimb

Valoare de revanzare mai mica

Masina mai slaba ca fiabilitate decat Dacia Logan ( teste ADAC)

Cutie de viteze cu o timonerie setata ca in anii 80-90

Imagine de marca Fiat pe piata din Romania

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente