Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Ce masini second-hand cumpara romanii 2010

De vina pentru aceasta situatie este situatia economica si evident o crestere cu 5 procente a TVA-ului pentru masinile noi. Pentru a vedea care sunt marcile second hand apreciate de cumparatorii romani Capital a realizat un reportaj cu cele mai vandute masini SH. Pe prima pozitie se afla cum era si normal intr-o tara fanatica cu masinile germane marca VW.

Aici romanii prefera anticul diesel de 1.9 litri TDI in afara faptului ca are un consum mic de motorina este creditat si cu o fiabilitate crescuta. Modelele de top sunt Golf-ul si Passat-ul.

Volkswagen-25.605 unităţi În perioada scursă de la începutul acestui an, în România, topul vânzărilor de maşini de ocazie a fost dominat de marca germană cu sediul la Wolfsburg. Vedeta absolută este, desigur, Golf, însă au fost înmatriculate şi multe modele Passat sau Polo.

Opel-23.659 unităţi Locul doi este ocupat tot de o marcă germană, al cărei model Astra pare a fi foarte apreciat de clienţii români de vehicule second-hand. Pe lângă cele peste 23.000 de maşini de ocazie, în România au mai fost înmatriculate şi 2.740 de modele Opel noi. Ford-8.884 unităţi Dacă pentru primele două locuri se bat două mărci nemţeşti, locul trei este ocupat, la mare distanţă, de modelele unui producător american, care este văzut în România tot ca unul german.

Focus şi Fiesta sunt cele mai căutate modele ale gamei. Audi-6.267 unităţi Divizia premium a grupului Volkswagen a atras şi ea peste 6.000 de clienţi români.

Deşi au preţuri ceva mai mari decât modelele mărcilor de pe primele trei locuri, A3, A4 şi A6 sunt căutate pentru mulţimea de echipamente prezente la bord, dar şi pentru aerul exclusivist. BMW-4.600 unităţi Bavarezii par să‑şi fi pierdut din far mecul de odinioară. În anii trecuţi, mult mai mulţi clienţi căutau această marcă germană, seduşi de luxul şi sportivitatea unor modele precum cele din Seria 3 şi Seria 5.

În cazul vânzărilor de maşini noi, situaţia este mult diferită, BMW fiind cel mai căutat brand premium.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente