Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

BMW M Drive Tour 2012- 40 de ani de istorie COMPROMISA!

Aceste BMW-uri M erau fara doar si poate vitrine tehnologice pentru intreaga industrie auto deoarce aveau un singur lucru in comun cu motorsport-ul, respectiv erau propulsate de motorizari pe benzina (doar pe benzina) care erau ASPIRATE, adica dezvoltau o putere maxima liniar la turatii mari asemenea masinilor super sport.

De ce spunem cu un COMPROMIS pentru ca noile M-uri nu se mai pot compara cu cele din trecut, deoarece BMW si in special departamentul Motorsport a ales sa echipeze aceste masini cu turbocompresoare.

Aceasta solutie a fost implementata in trecut nu cu foarte mare succes si de catre Mercedes AMG sau de catre Audi cu ale lor S4 si S6, insa in ciuda puterii maxime foarte mari fanii masinilor sport pur-sange au ales tot timpul motoarele BMW M aspirate.

Cine poate sa uite de explozia unui propulsor cu 4 cilindri in linie de 2.302 cmc care dezvolta o putere maxima de 215/6750 rpm si un moment motor fantastic de 230 Nm incepand cu 4.600 rpm?

Cine poate uita un E36 M3 din 1995 care arunca la rotile din spate 321 CP la 7.400 rpm si un moment motor de 350 Nm incepand cu 3.250 rpm?  

Cine putea sa uite ca cei 321 de CP erau dezvoltati de cel mai bun motor M din istorie un 6 in linie ASPIRAT de 3.2 litri.

Acum daca mergeti sa vedeti masinile BMW M la Baneasca in cadrul BMW M Drive Tour nu puteti sa auziti decat ca noul BMW M5 F10 are un motor V8 BI TURBO de 560 CP care ofera un moment motor de 680 Nm incepand cu o turatie de 1.500 rpm! Realy???

Chiar nu pot sa uit de faptul ca in urma cu 8 ani BMW anunta pe atunci ca noul lor M5 cu motorul V10 de 507 CP era promovat drept o masina sport pur sange si ca BMW reamintea faptul ca modele precum Mercedes AMG nu sunt decat “tractoare” pentru ca sunt ajutate de tubocompresoare.

Singurul BMW M pur-sange care a ramas in gama celor de la BMW este “vechiul” E92 M3 care are o motorizare V8 aspirata!

Deci daca mai vrei un BMW M pur-sange fuga repede la showroom si alege un M3 pentru ca viitoarea generatie va avea evident o motorizare cu 6 cilindri SUPRAALIMENTATA! 

P.S.

Aici NU o sa vorbim evident nicioadata despre un BMW Motorsport care este echipat cu o motorizare diesel! M550xd 🙂

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente