Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Ariel Atom, cea mai rapida masina din lume!

Da, totul este corect pana aici, insa mai trebuie amintit si un alt nume respectiv Ariel. Acestia au construit poate cea mai sportiva masina de serie care poate rula pe sosele. Numele ei este Atom si privita din afara parca provine dintr-un laborator secret de imbogatire a uraniului al armatei americane.

Cei de la Ariel s-au oprit cand au conceput modelul Atom doar la un singur element, respectiv acela de a face din aceasta masinuta ,parca de jucarie, cel mai performant automobil din lume. Intr-adevar este automobil deoarece are doua locuri cei drept fara parbriz sau sistem de incalzire, insa cu un turometru gradat pana la 9000 de rpm. Cei doi ocupanti ai Atomului au in spate un motor cu patru cilindri de doi litri de origine Honda, motor care la Ariel este si supraalimetat cu un compresor mecanic.

Puterea maxima de 300 de CP poate parea inferioara celor 660 de CP pe care-i poseda un Ferrari Enzo sau cei 550 ai unui Ford GT, insa datorita celor doar 456 de kg la gol, Ariel Atom a dovedit ca poate ajunge in doar 2,9 secunde la 100 de km/h, iar un tur de pista al celor de la BBC Top Gear poate fi strabatut de Atom la fel de rapid precum maretul Enzo. 

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente