Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

ANCHETA-De ce nu se vand masinile Infiniti in Romania?

Masinile produse de catre japonezii de la Infiniti (marca de lux a lui Nissan) sunt adevarate automobile premium, insa cand vine vorba de comercializarea lor in Romania toata lumea se intreapta spre BMW, Audi si Mercedes.

De vina pentru aceasta situatie este evident importatorul care nu a reusit sa implementeze o strategie de marketing si PR la nivelul brand-ului pe celelalte piete din Europa.

In primul rand exista doar un singur showroom care din pacate nu prea are masini de test drive pentru clienti, iar politica de preturi oferita de Infiniti in Romania pur si simplu nu lasa loc in fata concurentei germane. De asemenea exista doar un singur service in Bucuresti unde se repara la nivelul cerut de marca masinile comercializate.

De aceeasi problema a suferit si continua sa sufere si brand-ul Maserati care face parte tot din ograda israelienilor de la Autoitalia.

In viata reala un exemplar FX costa mult mai mult decat un BMW X5, Mercedes ML sau Audi Q7. 

Infiniti cu motor diesel Renault nu se ridica la nivelul concurentilor

O alta mare problema a celor de la Infiniti este evident oferirea in gama doar a unui singur motor diesel si acesta de origine Renault. Propulsorul de trei litri este foarte bun cand vorbim de echiparea pe un Renault Laguna sau Latitude, insa cand se gaseste sub capota unui Infiniti lucrurile evidente.

Spunem aceasta deoarece cu doar 238 CP si 550 Nm nu poti sa te prezinti intr-un duel cu modele precum BMW X5 xDrive40d de 306 CP, a unui Audi Q7 V12 TDI de 500 CP si 1.000 Nm sau a unui Mercedes ML de 260 CP si 620 Nm.
Cu asemenea concurenta marca Infiniti nu are nici o sansa pe piata auto din Romania doritoare de performante de top insa si de un consum mic de motorina. 

In acest segment sa cheltuiesti peste 70.000 euro pentru o masina care nu ajunge la 100 de km/h decat in doar 8.5 secunde si sa atinga o viteza maxima de numai 211 km/h reprezinta chestiuni greu de primit de publicul din Romania.

Chiar si asa, Autolatest a testat in urma cu trei ani un FX50S si putem spune ca la capitolul motorizari pe benzina japonezii stau foarte bine, insa din nou nu si pe piata auto din Romania care devoreaza din plin SUV-uri diesel din segmentul premium.

Sfatul Autolatest este sa testati modelele Infiniti echipate cu motorul diesel Renault insa sa nu uitati si de faptul ca in aceeasi zi este recomandat si un test drive cu modelele concurente din Germania, mai ieftine in multe cazuri si mult mai puternice.

In total conforma datelor APIA Infiniti a comercializat de la inceputul anului doar 27 de masini pe intreg teritoriul Romaniei.

Vezi cat costa un Infiniti FX Diesel AICI!

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente