Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Abarth

500 - DetaliiGrande Punto - Detalii

Cursele sunt in ADN-ul nostru. Inca de la infiintarea Abarth, cursele au fost intotdeauna la baza actiunilor noastre. In prezent, pilotii si inginerii nostri pastreaza aceasta traditie in campionatele internationale – de la trofee single-brand la raliurile internationale.

Fiti la curent: aici puteti urmari toate cursele si puteti obtine informatii despre rezultate si piloti.

Ati vazut vreodata un Grande Punto? Faceti cunostinta cu fratele sau rebel. Abarth Grande Punto este dovada perfecta a faptului ca puterea poate fi obtinuta prin intermediul stilului, cu un aspect agresiv ce completeaza puterea unui motor ce dezvolta o putere de 155 CP la numarul maxim de turatii. Conduceti... daca aveti curaj.

Este un Grande Punto, dar nu asa cum il stiti. Acest model a fost creat pentru putere – asa cum se poate vedea. Am marit ecartamentul cu 6 mm, am intensificat linia barelor de protectie si am adaugat praguri laterale, un spoiler si jante de aliaj de 17”.

Bara de protectie fata dispune de prize de aer ’extra large’ pentru a raci motorul, iar farurile au un fundal inchis la culoare, sporind senzatia aspectului agresiv.
Un stil evidentiat in toate punctele cheie cu ajutorul logoului Scorpionului. Frumos, nu-i asa?

Sub capota, motorul 1.4 litri, 16 valve, dezvolta o putere de 155 CP si un cuplu maxim de 206Nm la 5000 rpm. La activarea modului Sport, cuplul creste la 230 Nm la 3000 rpm. Pentru a gestiona aceasta putere, am facut cateva modificari la sistemul de franare si la sasiu: suspensia este cu 20% mai ferma, bara stabilizatoare este mai compacta, iar garda la sol a fost micsorata cu 10 mm. Acest lucru inseamna ca puteti aborda curbele cu usurinta in timp ce va bucurati de o calatorie extraordinar de confortabila


In interior, fiecare detaliu este semnat Abarth. Totul a fost creat pentru a evoca un stil sportiv, de la consola centrala cu efecte de carbon la tabloul de bord sportiv, de la volanul imbracat in piele la schimbatorul de viteze cu cusaturi de culoare rosie. Sa nu uitam scaunele sportive cu tetiere incorporate si suport lateral. Daca doriti, scaunele sunt disponibile si cu tapiterie din piele! Frumos!

Cu astfel de performante, puteti fi sigur ca Abarth Grande Punto este echipat cu sisteme de siguranta ce se situeaza la acelasi nivel calitativ. Fiecare roata este echipata cu disc de frana, discurile anterioare fiind ventilate. Arcurile fata sunt cu 20% mai ferme, bara stabilizatoare este mai groasa, iar garda la sol a fost micsorata cu 10 mm; astfel, puteti aborda curbele cu usurinta fara a compromite siguranta. Sistemul ESP, ce mentine controlul autovehiculului si in situatii dificile, este dotare de serie. Si, nu in ultimul rand, pentru a completa sistemele de siguranta, vehiculul este dotat cu 6 airbaguri.