Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Uniunea Europeana introduce noi etichete pentru anvelopele de iarna cu specificatii pentru gheata

Anvelopele fabricate începând cu luna aprilie 2021 vor fi prevăzute cu etichete noi, care vor începe să fie vizibile treptat pe anvelopele oferite spre vânzare. Acestea vor avea un simbol pentru aderență pe zăpadă și un cod QR către o bază de date europeană extinsă.

nokian tyres 2021, autolatest nokian tyres, anveoppe nokian autolatest

„Codul QR este un element nou pe eticheta anvelopelor, care va ghida șoferul către o bază de date extinsă care stochează informații despre toate anvelopele disponibile pe piața europeană. Informațiile despre produs sunt standardizate, permițând astfel compararea mai ușoară a anvelopelor.”, spune Jarmo Sunnari, SRA Manager, Nokian Tyres.

Anvelopele all-season, de vară și de iarnă fără ținte vândute în UE au primit primele etichete UE în 2012. Până în prezent, obligativitatea etichetei a fost aplicată doar anvelopelor pentru autoturisme pentru pasageri, SUV-uri și autoutilitare, aceasta indicând rezistența la rulare, aderența pe carosabil umed și zgomotul extern la rulare. Informațiile de pe etichete trebuie să includă acum și aderența pe zăpadă și gheață, scala anterioară fiind în curs de reînnoire. Totodată, etichetele vor avea și un cod QR.

nokian tyres 2021, autolatest nokian tyres, anveoppe nokian autolatest

Reglementarea nu se aplică însă în cazul anvelopelor de iarnă cu ținte.

„Aderența pe carosabil umed este opusă aderenței pe gheață: dezvoltarea uneia o reduce de obicei pe cealaltă. Anvelopele concepute pentru Europa Centrală subliniază caracteristicile necesare pe drumurile din această regiune, în timp ce simbolul pentru aderență pe gheață indică faptul că anvelopa este eficientă și sigură în condițiile dificile specifice iernilor din regiunile nordice.

nokian tyres 2021, autolatest nokian tyres, anveoppe nokian autolatest

Nu recomandăm utilizarea anvelopelor concepute pentru Europa Centrală în condiții pentru care acestea nu sunt destinate.”, declară Matti Morri, Technical Customer Service Manager, Nokian Tyres.

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente