Test Drive cu venerabilul Aro 244 Forester 1995! Diesel 2.5 TD 96 CP

Articole Interesante

De atunci si pana in prezent au trecut ceva ani si singura marca realmente romaneasca de automobile a disparut definitiv.

Chiar si asa, exista pe piata de second-hand destul de multe exemplare care merita sa fie achizitionate. Astfel, cele doua versiuni care merita toti banii sunt modelele ARO 244 echipate cu motoarele diesel de provenienta Peugeot si Toyota. Dintre cele doua, cel mai reusit este cel cu motorizare japoneza de Toyota Hilux, insa marea problema este aceea ca aceste ARO nu prea exista spre vanzare.

Celalalt este cel echipat cu motorul Peugeot.

Acesta provine direct de la limuzina din anii 80 Peugeot 505 si a demonstrat o fiabilitate demna de cele mai bune motorizari teutone. Motorul are o cilindree de 2.5 litri si dezvolta o putere maxima de 92 CP. Momentul motor de 205 Nm este suficient pentru a misca masina de 1.8 tone la gol.

Autolatest recomanda achizitionarea unui ARO 244 cu motorizarea diesel de provenienta Peugeot datorita echiparii acesteia cu o transmisie manuala cu 5 rapoarte semnata tot Peugeot. Acesta poate concura ca rafinament cu aproape toate modelele Pick-Up de pe piata din prezent, iar vechea imagine cu modele ARO cu timoneria blocata sau greu de actionat poate sa fie uitata.

Mai mult, diferentialul spate este, de cele mai multe ori, blocabil electronic cu ajutorul unui buton pozitionat in stanga colanei de directie.

Modele ARO 244 cu motor Peugeot au fost primele masini romanesti echipate cu discuri de frane ventilate si cu pompe de frana servoasistata marca Volvo. Directia este la randul sau servoasistata, detaliu care permite un comportament rutier facil in mediul urban.

O alta caracteristica de top a modelelor ARO este si raza de bracaj extrem de mica. Cea mai importanta optionala a masinii a fost echiparea sa cu o instalatie de aer conditionat manuala. Aceasta poate functiona eficient chiar si in cele mai grele conditii atmosferice. Pretul unui asemenea exemplar poate ajunge lejer la o suma de 4.500 euro, asta daca masina se prezinta intr-o conditie buna.

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente